' ' ' ' ' La lionesa: Troncs de Nadal 2012 ' ' ' ' ' ' ' ')

Pàgines

Troncs de Nadal 2012



La lionesa i taller de postres us desitgen bon Nadal i Feliç Any Nou

Tronc de Nadal de mousse de torró



Conjunt de dos troncs de Nadal, un de nata i un de trufa, pintats a pistola




Mousse de torró
Aquest mousse li vaig veure a fer a David Pallàs i el vaig trobar una proposta molt interessant per aquestes festes.

Ingredients
300 g de nata
120 g de torró de Xixona triturat
50 g de sucre
10 g d’aigua
100 g de rovells d’ou pasteuritzats
6 fulles de gelatina de 2 g

Elaboració
Munteu la nata i reserveu-la a la nevera. Hidrateu la gelatina amb agua freda i també reserveu. Feu bullir l’aigua amb  el sucre i ho afegiu als rovells que tindreu preparats  per muntar. Una vegada tingueu els rovells y els sucre muntats hi afegiu el torró. Escalfeu 25 cc llet per fondre la gelatina i l’afegiu a la mescla anterior. Tot  seguit incorporeu la nata. Un cop estigui tot ben barrejat aboqueu dins del motlle que haureu folrat amb una làmina de plàstic.
Per la base hi posareu una planxa de bescuit

Bany brillant
Ingredients
360 g de sucre
60 g d’aigua
240 g de nata
120 g de cacau en pols
10 g de fulles de gelatina
65 g d’aigua freda

Elaboració
Hidrateu les fulles de gelatina amb aigua freda
Escalfeu el sucre, l’aigua i la llet a 80 ⁰ C. Tot seguit incorporeu el cacau en pols i emulsioneu amb la turmix. Ja podeu incorporar la gelatina hidratada i quan estigui ben fosa incorporeu l’agua freda. Reserveu 24 hores

Tant el tronc de trufa com el de Nata, els feu com un braç de gitano. Feu un acabat amb pistola
La mescla per a pintar amb la pistola
70% de cobertura de xocolata
30% de mantega de cacau
Pintat a pistola
Congeleu els braços de gitano, escalfeu la mescla de cobertura de xocolata mantega de cacau a 40⁰C.  Ja podeu pintar.
Decoreu al gust.
Bon Profit!

 Bon Nadal i Feliç Any Nou!